Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Απόλυτα δικαιολογημένες οι απόψεις Αναστασιάδη για Τουρκοκυπριακή ΑΟΖ

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη είναι δικαιολογημένες και βαθέος πολιτικού περιεχομένου, γιατί ακουμπούν ένα από τα τρία σοβαρότερα προβλήματα της εκμετάλλευσης των κυπριακών κοιτασμάτων (τα ποσοστά κέρδους, για τα οποία μίλησα εδώ μια μέρα πρίν τη δήλωση του).

Για να μην υπάρξουν αναταράξεις στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απαιτείται:

  1. τρόπος υπολογισμού ποσοστών κέρδους Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων
  2. διαχείριση ενός Ταμείου κερδών
  3. εκπροσώπηση Τουρκοκυρπίων στη σύναψη των συμβολαίων ακόμη και χωρίς να έχουν δικαίωμα απόφασης!

clip_image002Αν παρατηρήσει κανείς τί συμβαίνει σε Ελλάδα και Κύπρο με τα συμβόλαια υδρογονανθράκων, τα οποία δίνονται σε συγκεκριμένες εταιρείες του Ελληνικού χώρου για να κάνουν το management τους, θα διαρραγεί. Απο τότε που παρουσίασα τον χάρτη των Ελληνικών υδρογονανθράκων το 2013, το παιχνίδι παίζεται στα συμβόλαια, τα οποία οι Τουρκοκύπριοι δεν γνωρίζουν και ούτε θέλουν να τους βάλουν στο κόλπο, παίζοντας στις συζητήσεις για το Κυπριακό, που δεν πρόκειται να λυθεί μέχρι τα κοιτάσματα να αποκτήσουν ιδιοκτήτη. Αυτό και μαζί με το θέμα της μετατροπής του Κυπριακού φυσικού αερίου σε LNG στην Αίγυπτο περιέχουν σωρεία σκανδάλων.

Πέραν αυτού,

  • ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να οριοθετηθούν πλήρως και άμεσα, για να προληφθούν διάφορα γεγονότα
  • τους συμβούλους του ο Αναστασιάδης να τους στείλει να φάνε τριφύλλι μαζί με τα γαϊδούρια Καρπαθίας που ταΐζει στην αυλή του
  • την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, Έλληνες και Κύπριοι έπρεπε να την είχαν κάνει ήδη αλλά τα συμφέροντα των εφοπλιστών δεν το επιτρέπουν. Είναι τρίτη φορά που το γράφω αυτό. Στα ζώα και στους προδότες πρέπει να λες το ίδιο πράγμα πολλές φορές. Δεν θα τους βγει σε καλό.

Ευχαριστώ τον κ.Κ.Θ. που καθαρόγραψε το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.