Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Η αλήθεια για το υλικό Deto-Stop του Γιώργου Μητσοτάκη που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σαν αντιεκρηκτικό σε άρματα επι Σημίτη και Γιάννου Παπαντωνίου

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Το υλικό Deto-Stop να το φαντασθείτε σαν αυτό της φωτογραφίας (πολλές μικρές μπάλες διαμέτρου λίγων εκατοστών απο σύρματα φτειαγμένα απο κράμμα με βάση το αλουμίνιο).  Πρόκειται για ένα υλικό που θα εχρησιμοποιείτο στις ΕΔ για να προστατεύει απο έκρηξη τις δεξαμενές καυσίμων σε άρματα μάχης, όπως και τις αποθήκες φύλαξης καυσίμων την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης, κάτι που ξεκίνησε να γίνεται αλλά σταμάτησε επι του Κώστα Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα, εκείνου επι του οποίου δόθηκαν και τα περισσότερα κόκκινα δάνεια.

Το Deto-Stop μπορούσε να χρησιμοποιείται και στα ΕΛΠΕ για να μη πεθαίνει κόσμος κάθε τόσο απο τις εκρήξεις που γίνονται λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Φτηνό υλικό είναι.

Το υλικό αυτό έχει χαρακτηριστικό μια σχετικά μεγάλη θερμική αγωγιμότητα (αλλά και άλλες ιδιότητες για τις οποία δεν θα σας μιλήσω), κάτι που σημαίνει ότι λειτουργεί σαν ψύκτρα σε κάθε πηγή θέρμανσης που “παρουσιάζεται” στο εσωτερικό του για κάποιο λόγο, όπως αυτοανάφλεξη, προανάφλεξη καυσίμου κλπ

Στις διαγράμματα σας παρουσιάζω υπολογισμούς μου για δύο περιπτώσεις (η θερμοκρασία μετράται σε Kelvin).

Στη περίπτωση 1, στο κέντρο ενός δοχείου είναι μια πηγή που παράγει θερμότητα εντός ενός υγρού. Στη περίπτωση 2 έχει προστεθεί σε μικρή ποσότητα το υλικό Deto-Stop μέσα στο υγρό (φαινόμενα μεταφοράς δεν έχουν ληφθεί υπόψη).

Παρατηρείστε πόσο πολύ πέφτει η θερμοκρασία μέσα στο δεύτερο δοχείο.  Για το λόγο αυτό, η εταιρεία παραγωγής και διανομής του μιλάει για ένα αντιεκρηκτικό υλικό και για ένα επιπλέον μέσο προστασίας. Η κάθοδος της θερμοκρασίας σε ένα καύσιμο με κάποιο τρόπο περιορίζει την πιθανότητα ανάφλεξης του απο διάφορες αιτίες.

Στα διαγράμματα. σας δείχνω τον μηχανισμό με τον οποίο εργάζεται αυτό το υλικό. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό, που μπορεί να φτειαχθεί, απο τη στιγμή που καταλάβει κανείς τον μηχανισμό με τον οποίο εργάζεται.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Επι ΝΔ του Πρωθυπουργού που έφερε τη χρεοκοπία, του Κουστάκη Καραμανλή, οι ΕΔ θεώρησαν ως πρόβλημα την παραγωγή ρινισμάτων μέσα σε δεξαμενές απο τη χρήση αυτού του υλικού, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα κατά την ανάφλεξη του καυσίμου στη συνέχεια. Οι κύριοι αυτοί και οι “επιστημονικοί” τους σύμβουλοι δεν γνώριζαν απο electroless plating και φυσικά δεν ήξεραν για τη χρήση της ράβδου μαγνησίου στους θερμοσίφωνες. Δεν είναι τυχαίο ότι χρόνια αργότερα παρατηρήθηκε οι κάνες των κανονιών των τάνκς να χάνουν τα coatings που είχαν λόγω θέρμανσης. 

Απο υλικά πολύς κόσμος δεν ξέρει. Τί ποιότητας ήταν τα καύσιμα στο στρατό;

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ο Γιώργος Μητσοτάκης κατέφυγε στα δικαστήρια επι Κουστάκη Καραμανλή του χρεοκοπημένου σε όλα, τα οποία τα έχασε. Ο λόγος που χάλασε η συμφωνία ήταν η κακή συμπεριφορά του υλικού και το γεγονός ότι στο δικαστήριο φαίνεται να μίλησαν κάποιοι που δεν ήξεραν τί τους γίνεται. Αναφέρομαι μόνο στο τεχνικό κομμάτι τις συμφωνίας, γιατί το οικονομικό κομμάτι μου είναι άγνωστο και γιατί στο τεχνικό κομμάτι φαίνεται ότι χάλασε η συμφωνία.

Το κράτος χρωστάει λεφτά στον Γιώργο Μητσοτάκη. H δικαιοσύνη τον αδίκησε και το απέδειξα. 

Το ότι το όνομα του είναι σε κάποια λίστα στα Paradise papers είναι μια άλλη ιστορία. Την παρουσίαση αυτή δεν θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας που κατασκευάζει το Deto-Stop (βλέπετε εδώ και εδώ). Μερικά πράγματα δεν γράφονται ούτε σε πατέντες ούτε σε δημοσιεύσεις. Το έκανα για τελευταία φορά. Γιά μάθημα... Ελπίζω να καταλάβατε άλλη μια φορά το επίπεδο της χώρας και αυτών που την διαφεντεύουν.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ”

Ο άλλος ο στρατηγός ο Μπαλαφάρας θέλει να στείλει τα “νεότατα” ελικόπτερα Κiowa στη πρώτη γραμμή, για να μη στέλνει λέει τα Chinook που εργάζονται 50 ώρες το χρόνο (τόσο πολύ) και το προσωπικό είναι αξιόμαχο! Χαχαχαχα! Τι κατάντεια!

Με PC κάνουν ασκήσεις στο ΓΕΕΘΑ και μέ βόλτες στη Σαλαμίνα το ΠΝ κάθε καλοκαίρι για ασκήσεις; Τι παριστάνουν;

Το βαρκάκι εδώ θα το φτειάξουμε κορίτσια στο ΓΕΕΘΑ; Για ρωτείστε τους Τούρκους σας αφήνουν; Δεν θέλω βοήθεια. Απλά να εκτελείτε.

Σχετικά άρθρα

  1. Εκτός μάχης το αντιεκρηκτικό υλικό DETO STOP (2006)
  2. Στα δικαστήρια για το DETO STOP (2005)

2 σχόλια:

  1. Κύριε Ζουγανέλη τα εξοπλιστικά είναι πονεμένη ιστορία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να παράξει αρκετά οπλικά συστήματα μόνη της, αν υπήρχε η πολιτική βούληση. Αλλά δεν υπάρχει. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μαλάκες που εκλέγονται μόνο και μόνο για να πουλάνε μούρη στη τηλεόραση και να εισπράττουν αργομισθίες. Δεν έχει κανένας επιθυμία να δουλέψει για τη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.